bertakarlsson

Nya mål med träningen

Nu har jag tränat och ätit hälsosamt lite mer ''seriöst'' i snart två år och under denna tiden har jag gått ner väldigt mycket i vikt. Att gå från att ha världens sämsta kondition och träna någon gång då och då - till att nu orka så mycket mer och träna ca 4-6 dagar i veckan är jag SÅ jävla stolt över. Jag är långt ifrån nöjd med min kropp, tyvärr, men jag jobbar på det varje dag. Att träna är det bästa jag vet och jag älskar att äta hälsosam och näringsrik mat. Det är raka motsatsen till vad jag tyckte för två år sedan.

 Dessa är inte de bästa före och efter bilderna jag har men just nu är jag inte så bekväm i att lägga upp gamla bilder då jag skäms SÅ mycket. Tog därför den ''bästa'' före bilden jag kunde hitta.  Dock var det inte då jag började gå ner i vikt utan kanske ett halvår efter den bilden är tagen. Kan iallafall säga att det skiljer en hel del kilon mellan dessa bilderna (även håret har förändrats lite haha och thank god för det.) Funderar på att göra ett enskilt inlägg om viktnedgången, kommentera gärna om ni vill det :)

Jag har precis som de allra flesta en ''drömkropp'', men jag vet också att man inte ska fokusera alldels för mycket på utseendet eftersom alla är byggda olika. Det gäller att vara realistisk också! Men mitt mål just nu är att gå ner i fettprocent (alltså fokuserar jag inte på vikten) och sedan bygga muskler och bli starkare. Många kanske tror att jag är stark eftersom jag tränar mycket men jag är så svag man bara kan bli typ, haha. Tror det beror på att när man går ner i vikt så bryts också musklerna ner. Har också tränat lite överdrivet mycket kondition under dessa åren vilket jag vet är fel.. 

Planen nu är att köra ca 1-2 konditionspass i veckan och 4-5 styrkepass. Väldigt stor skillnad från innan då jag nästan bara har kört kondition och inte lika mycket styrka. Eftersom jag försöker gå ner i fettprocent är det ju inte möjligt att bygga muskler under tiden men det är ändå viktigt att träna mycket styrka så jag åtminstone inte förlorar muskler. Är just nu med i en ''100 dagar utan socker'' challenge och har nu klarat mig i snart 1 månad utan skräpmat och tillsatt socker, wiho! Så genom att fortsätta att utesluta godis, skräptmat osv och träna hårt så kommer jag förhoppningsvis nå mitt mål: att bli lite mer ''fit''. Men, det allra viktigaste är så klart att man mår bra, utseendet är inte allt och det vet jag! Alla är fina precis som dem är ♥

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas